Nybegynnerkurs i Oljemaling
Apr
20
to 24 Apr

Nybegynnerkurs i Oljemaling

English     Norsk


Cerdeira Village, Lousã, Portugal
20. til 24. April, 2016
Målgruppe: Alle som ønsker å lære å male eller utvikle sine ferdigheter

Å male med olje er en helt spesiell opplevelse. Oljemalingen tilbyr mange fler muligheter enn noen annen teknikk. I dette kurset ønsker vi å skape forståelse for disse mulighetene og kvalitetene. Som student lærer du å bruke blikket for å observere form, lys og skygge og farger, men like viktig er følsomheten for bruk av maling med ulike konsistenser, pensler og bevegelser over lerretet. 

På dette kurset lærer du deg en naturalistisk måte å gjengi verden på. Vi skal studere malerier av bl.a. Velazquez, Rembrandt, Courbet. Disse kunstnerene har et sterkt grep om form og chiaroscuro (bruk av lys og skygge), en naturlig fargepalett, og en ubesværet penselføring. Derfor anser vi dem som de viktigste referansene for å den som vil lære å male. (I senere kurs skal vi se på teknikkene og holdningene til maleri hos kunstnere fra 1850 og framover) 

Vi setter veldig stor pris på stillheten og roen som Cerdeira tilbyr oss. Det er ikke uten grunn at vi holder dette kurset i en landsby omgitt av skog og fjell, med få distraksjoner. Utsikten mot dalen, det skiftende lyset, og den rike visuelle verden av former, teksturer og farger vil inspirere vår læring. 

Vi arbeider i klasserom med stilleben og ting vi finner ute i naturen, men vi skal også jobbe utendørs, og gjøre oljeskisser av trær og landskap. Det er viktig å understreke at kurset er beregnet for nybegynnere, så selv om du aldri har malt før vil du bli vist det du trenger for å komme i gang. Vi er to lærere tilstede, og hver student får god individuell oppfølging og veiledning. Mange studenter velger å ta kursene våre flere ganger, og vi får alltid høre at kurset er spennende og alltid en ny opplevelse også for de som har en del erfaring. 

Dette er noen av de viktigste tingene du vil lære i dette kurset: 

 • Råd om hygiene, sikkerhet og vedlikehold av utsyr og materialer;
 • Innføring i materialenes egenskaper og innbyrdes påvirking;
 • Måter å bruke blikket på, og nyttige strategier til korrekt observasjon av former og farger
 • Undermaling: Bruk av én mørk farge og tynnemiddel til å male lys og skygge
 • Fargeblanding: Introduksjon til fargeblanding med et begrenset utvalg av farger
 • Pensler og penselstrøk: Hvordan bruke forskjellige pensler for å oppnå varierte effekter
 • Bygge opp maleriet lagvis, med opake og transparente strøk, samt bruk av impasto
 • Enkle skisser i olje der alt males inn med våt maling

Bodilhar 10 års erfaring med undervisning i maleri. Hun følger et kursprogram som ble utviklet og undervist på Lorenzo de´ Medici Institute i Firenze. 

Vi skal holde til i Cerdeira Arts & Crafts Village. Dette er en liten landsby som har blitt gjenoppbygd stein for stein med originale teknikker og materialer, med med moderne komfort. Den drives av Kerstin Thomas, en skulptør som har viet seg til å organisere kursvirksomhet og gjesteatelier og festivaler for kunstnere og håndverkere fra hele verden. 

Flere av husene drives som Bed & Breakfast, og to store bygninger er gjort om til atelier. Vi skal derfor både bo og arbeide i Cerdeira. Vi vil ha vårt eget atelier der hver deltaker har sin egen arbeidsplass, og tilgang hele døgnet. Alle husene er oppvarmet og har moderne kjøkken og bad.

Frokost og lunsj blir servert, og om kvelden kan deltakerene selv lage middag, eller besøke lokale restauranter. 

Landsbyen ligger isolert oppe i fjellet omgitt av skog, men nærmeste by, Lousã, ligger kun 11 km unna. Det går stier opp mot fjellet, samt innover dalen til nærmeste landsby, Candal. De som ønsker det kan ta fotturer i omgivelsene. Vi gjør oppmerksom på at terrenget er kupert, og selve landsbyen ligger i en bratt li, så praktiske sko er viktig. 

Været: Våren i Portugal er veldig mild, så kan vi vente oss 15 grader eller mer dagtid. Det kan imidlertid fortsatt være kaldt på kveldene, så ta med varme klær.

Praktiske opplysninger:

 • Pris for kurset: 4243 NOK (ikke refunderbart). Dette inkluderer kurs, velkomstlunsj og leie av atelier (der deltakerene har tilgang 24/7). Vi godtar bare påmeldinger for alle fem dager. Losji og måltider er ikke inkludert i kursprisen (se mer info nedenfor).
 • Første avdrag på 2000 NOK må betales ved påmelding. Resterende beløp betales før den første dagen av kurset.
 • Kost og losji avtales direkte med Cerdeira Village ved påmelding (email: reservas@cerdeiravillage.com). De tilbyr en rekke moderne hus med fullt kjøkken, og både enkelt- og dobbeltrom. De har også vandrerhjem med køyesenger i sovesal til en lavere pris. Hvis du disponerer bil kan du også finne rom og leilgheter til leie i nærliggende landsbyer. Cerdeira tilbyr måltider som må bestilles på forhånd.
 • Ved påmelding vil du få en liste over hvilke materialer du må ha med.
View Event →
Portrait Drawing II
Feb
24
to 30 Mar

Portrait Drawing II

Lisboa | Wednesdays

Classes with live model where the focus is on the representation of the human head and also the tradition of the half length portrait. Dry pastel and ink and wash are the techniques explored in this module.

View Event →
Portrait Drawing
Jan
13
to 17 Feb

Portrait Drawing

Lisboa

Um curso onde serão exploradas diferentes abordagens, passando pelas noções de anatomia e proporções necessárias. Em foco estará a pratica do desenho que nasce da afinidade e da empatia com o modelo.

A course that explores different ways of drawing, with some notions of anatomy and proportions explained. The focus will be on the practice of drawing with a sense of affinity and empathy towards the model.

View Event →
Human Figure Drawing
Nov
16
to 16 May

Human Figure Drawing

Lisboa

Desenharemos com carvão, lápis e tinta da china recorrendo a varias abordagens que têm como objectivo um maior entendimento do corpo humano e o enriquecimento do vocabulário visual na sua representação.

View Event →
Looking at Painting with Children
May
9
4:00 pm16:00

Looking at Painting with Children

Palácio do Sobralinho
Sáb 9 Maio – 16:00-17:00
Destinatários: crianças dos 8 aos 12 anos | Preço: 6€
Inscrições online até dia 8 Maio

www.artesnopalacio.com

O que é que tu vês? Ajudem-nos a encontrar os sons, cheiros e surpresas escondidos nas pinturas famosas. Conversas e jogos para descobrir com os mais pequenos as histórias que há para contar.

View Event →
Art History for Kids
Mar
21
4:00 pm16:00

Art History for Kids

 • Palácio do Sobralinho Sobralinho Portugal (map)
 • Google Calendar ICS

Um convite às crianças para passarem algum tempo a olhar para pinturas que pertencem à história da arte e verem o que lá há para ver. Uma oportunidade para sentir, pensar e dizer, sem certo ou errado, apenas com atenção e curiosidade.

View Event →